Камера на Живо от Центъра на Разлог

Закопчаха трима за зверския побой над горски в Баня

Трима души са задържани за 24 часа във връзка с нападението над горски служители в гр. Баня, съобщиха от пресцентъра на Апелативната прокуратура в Пловдив.

Десетки роми – мъже, жени и деца, нападнаха и пребиха с камъни и дървени колове четирима служители на горското стопанство в Хисар. Инцидентът е станал вчера, докато горските опитвали да спрат незаконно извозване на дървесина в землището на гр. Баня, по поречието на р. Стряма, те установили незаконна сеч.

По черен път настигнали четири каруци, които били натоварени с дървен материал. Служителите успели да спрат едната каруца, а другите избягали.

Докато документирали нарушенията, на мястото пристигнала голяма група от мъже, жени и деца от кв. „Стряма“, които носели колове и камъни. Те започнали да хвърлят камъни по горските служителите, както и да им нанасят удрят. За случая е бил е подаден сигнал в РУ на МВР-Карлово.
Пострадали четирима служители на ТП ДСГ- Хисаря, като единият от тях е с фрактура на ръката. Под ръководството на Районна прокуратура в Карлово продължава издирването и установяването на самоличността на останалите участници в инцидента.

Източник bnews.bg