Камера на Живо от Центъра на Разлог

Заловиха боса на телефонните измамници, вилняли в Пиринско

50-годишен мъж от Стражица бе арестуван в Петрич снощи, той е разобличен в извършване на серия телефонни измами на територията на Петрич и Сандански и е начело на банда от Северна България, която се занимава с телефонни измами.

Вчера следобед измамникът успял да прибере поредните 3 200 лева от възрастна жена Станка Ш., върнал се в хотела, където бил отседнал и там попаднал в полицейския капан. Ченгетата изчакали търпеливо той да вземе парите от 80 годишната баба Станка и го заловили с огромната сума.

Припомняме, че в последния месец регионът пропищя от телефонни измамници, които са истински актьори, въвеждайки в заблуждение жертвите си. Последната им схема е да се представят като полицейски служители, а жертвите им помощници в полицейското разследване за залавяне на телефонни терористи.

Над 10 измами бяха регистрирани в областта за съвсем кратко време. В момента изясняват, в колко от измамите има участие арестуваният в Петрич. Не се изключва вероятността неговата банда да е действала повсеместно.