Камера на Живо от Центъра на Разлог

Запалиха скромно празничните светлини в Белица

След обявения тридневен траур и изминалите шест дни от нелепата смърт на Фатиме Колашова  кметът на община Белица по импровизиран начин без плануваните фойерверки, музика, песни и хора съвсем скромно пусна светлините на коледната елха в град Белица.
Преди да изпълни коледния ритуал Радослав Ревански сподели пред жителите на града “ Както знаете общината ни беше в траур, но все пак да дадем старт на Коледно – новогодишните празници, за да ги превърнем в традиция и всяка година по тържествен начин да запалваме светлините на коледната елхата. Да бъдем и ние като нормалните градове. В Белица живеем и християни, и мюсюлмани, а сега идват светлите християнски празници.
Молбата ми е, така както взаимно се уважаваме в ежедневието си и тачим празниците си да продължим и за в бъдеще все така. Пожелавам на всички да сме живи и здрави и весело посрещане на Коледните и Новогодишни празници“.
След запалване на светлините на Коледната елха кметът Ревански покани гражданите на Белица на чаша червено вино и топла баница.