Камера на Живо от Центъра на Разлог

Започнаха джендър дивотиите! Питат учениците в коя тоалетна влизат

Джендър организация пита децата във всички училища у нас – къде ходят до тоалетна, в мъжката или женската и това вреди ли им на пола. Въпросите, спуснати с благословията на МОН, са част от анкета, съобщава „Телеграф“. Целта на препитването е да се установи дали в родните школа съществуват насилие и стереотипи, основани на базата на пола. За насилието във въпросника не се говори много. За сметка на това питанията са насочени към това дали хлапетата от първи до 12 клас се чувстват ощетени полово от решенията, взимани от тяхното училище.

Организацията, която се полазва с пълното съдействие на МОН, се нарича Фондация „Джендър образование, изследвания и технологии“ и прави това проучване за пета година.

Повечето от школските директори признават, че не са прегледали въпросите, защото са им били изпратени директно от МОН. Директно са ги предали на своите подчинени за отговор, без да обърнат внимание за какво става дума. Децата са били питани например дали ползват общи тоалетни или в училището има отделни за момченца и момиченца.

„Дано не приемат третия пол, защото тогава ще ни се наложи да строим и джендър тоалетни“, коментира училищен директор по този повод. Друг „сериозен“ въпрос в анкетата бил дали децата се чувстват дискриминирани от униформата в училище. В много от школата хлапетата имат само еднакви тениски или суичари и по тази причина част от момичетата твърдят, че не се чувстват добре в момчешки дрешки, поясни Диян Стаматов, директор на 119-о СУ „Акад. Михаил Арнаудов.“

Източник marica.bg