Камера на Живо от Центъра на Разлог

Започна записването за третото издание на „Мечи крос – Белица“

На 21 юли 2018 / събота/ от 10:30 ч. в град Белица , разположен в полите на Рила планина ще бъде даден старта на третото издание на Национален „Мечи крос – Белица- 2018“, организиран от Община Белица , Сдружение с нестопанска цел „Пловдив бяга“ и Фондация „Четири лапи“ .

Снимка Архив 2016

Участниците ще се състезават на две дистанции 4 км. и 12.7 км. със старт пред сградата на община Белица до Парка за танцуващи мечки. Първа дистанция от 4 км. е с по-малка денивелация и финишира в м. „Койчов мост ” в близост до началото на екопътека „Земен Рай”.

Пълната дистанция от 12.7 км., е за опитни бегачи и се изкачва към Парка за мечки . Тя е с финал в най-високата точка на единственото по рода си убежище за мечки у нас. По трасето са предвидени подкрепителни пунктове, а здравословното състояние на бегачите ще бъде следено от медицински лица.Събитието има състезателен характер в което ще участват мъже и жени. Голямата награда е Купата на кмета /жени и мъже/. Община Белица е осигурила и парични награди за 1-во, 2-ро и 3-то място. Сдружение с нестопанска цел „Пловдив бяга“ и Фондация „Четири лапи“ са осигурили материални награди и безплатно посещение на Парка за мечки за всички участници в събитието. Желаещите могат да се регистират за третото издание на “Мечи крос – Белица – 2018” на тел. 07444/2227 от 8.00ч. до 17.00ч. до 20 юли 2018 г. и на email : (gilen200@abv.bg)
Всичко това е напълно безплатно и дава възможност на всеки участник да станете част от едно голямо събитие. Награждаването ще започне в 13:00 часа на територията на Парка за ре-адаптация на танцуващите мечки. Организаторите очакват всички любители на спорта, природата, предизвикателствата и на танцуващата мечка да се включат в събитието.