Камера на Живо от Центъра на Разлог

Затварят за ремонт хотел “Катарино СПА”

katarinohotelЧетиризвездният хотел „Катарино СПА“, край Разлог, няма да работи този зимен сезон. Това обяви новият собственик Иван Чапов, шеф на благоевградската фирма „Хидроенергийна компания“. Наскоро той купи хотела от СИБАНК.

Сградата премина в ръцете на банката заради финансови затруднения на инвеститора – фирма „Балканстрой“. Хотелът не работи от пролетта на тази година.

„Засега не стои на дневен ред да купим къщите край хотела. Най-важно е да направим основен ремонт на хотелския комплекс, в който има 300 места за нощувки. Инвестицията ни е много сериозна. Решението ни е добре премислено. Имаме много идеи как да подобрим мениджмънта на хотела, надеждите ни, свързани с него, са огромни. Пусковата дата на обекта е 1 юни 2017 г., няма да работим този зимен сезон“, каза Иван Чапов.

Той и хората от екипа му са изготвили бизнес план за развитието на обекта. Ще се ремонтира изцяло и СПА центърът, в който ще се предлагат почти 30 услуги на клиентите. Целта на собствениците е не само да привличат туристи, но и да ги накарат отново да се върнат в „Катарино СПА“. „А това може да стане само по един начин – като им предложим най-добрата материална база, най-доброто обслужване в региона и много атракции и забавления. Няма да се задоволим само да ги возим с бусове до начална станция на лифта в Банско“, разкри Чапов.

На гостите ще се предлага да карат велосипеди и АТВ-та в планината, да яздят коне, да играят тенис на корт, както и екскурзии да интересни и забележителни места. СПА центърът на хотела разполага с термална зона, в която има вътрешен и външен басейн, сауна, парна баня, гръцка сауна, ледени душове и кнайп пътека. Предвидена е зона за масажи и разкрасителни процедури, както и място за релакс с керамични шезлонги.
Комплексът беше открит през 2005 г., в него бяха инвестирани около 25 млн. лв. Инвеститор беше СИБАНК, а изпълнител е „Балканстрой“ АД. Комплексът се простира на терен от 30 дка. В него са включени 4-звезден хотел и вилно селище от 46 къщи. Сградата на хотела е 4-етажна, с още две подземни нива и разполага със 139 стаи и апартаменти.

Източник standartnews.com