Камера на Живо от Центъра на Разлог

Затварят Парка за танцуващи мечки от днес до 1-ви април

От днес до 1 април 2019 година паркът за танцуващи мечки в Белица няма да бъде достъпен за посетители. Това каза за Радио „Фокус“ – Пирин Васил Мадолев, ръководител – екип в парка.

„19 от обитателите на парка вече близо седмица спят зимен сън. 6 от мечките все още не са заспали като при 4 от тях е започнал процеса на летаргията. Техния сън все още не е дълбок като например спят по около 5 дни, след което се събуждат и показват отново“, каза още Мадолев.

Той добави, че 2 от мечките все още не спят. „Това са най-младите ни обитатели – Рико и Монти като Рико със сигурност няма да заспи, въпреки че си копае дупка, която по-скоро е за да си играе в нея, а не да спи“, допълни Мадолев.Той отбеляза, че около 1 април следващата година всички мечки, които спят зимен сън би трябвало да са се събудили, затова ѝ паркът отново ще отвори врати за посетители тогава. „Процеса по събуждане отнема време, затова вече трета година се опитваме да осигурим спокойствие на мечките, като затваряме парка до 1 април“, подчерта Мадолев.