Камера на Живо от Центъра на Разлог

Златен медал за България на Европейското по борба

Биляна Дудова донесе първа титла на България от европейското първенство по борба в Нови Сад, Сърбия. На финала в категория до 55 кг националката победи Катерина Янушкевич (Беларус) с 9:3, с което взе реванш за загубата си на „Дан Колов“ месец по-рано.

В края на първата част българката допусна грешка и можеше да бъде туширана, но гонгът я спаси. Във втората част Биляна направи обрат, след като изоставаше с 1:3. Дудованаправи перфектно хвърляне за 4 точки после спечели още две точки за крайния успех. Белоруският щаб оспорва хвърлянето за 4 точки, но съдиите не уважиха контестацията, а публиката в залата успя отново да се наслади този път на голям екран, на атрактивната борба на нашето момиче.

Това е най-големият успех в кариерата на 20-годишната Биляна. През миналата година тя стана бронзова медалистка от европейското за девойки.
Отличието е трето за България от шампионата в Нови сад до момента в олимпийските дисциплини. Преди това сребро спечелиха Тайбе Юсеин и Борислав Новачков в свободния стил.

Източник E79 News