Камера на Живо от Центъра на Разлог

Златен медал за Дома за хора с увреждания в Долно Драглище от международен фестивал

Със златен медал бе отличена Николина Петрова от Дома за възрастни с физически увреждания в с.Долно Драглище на XI Международен многожанров фестивал за хора с увреждания в Перник.

Над 1 500 участници от Сърбия, Македония, Румъния и др. страни мериха сили в различни сфери. Председател на журито бе естрадната изпълнителка Мими Иванова.

За поредна година във фестивала участват потребителите от ДВФУ и Защитено жилище в с. Долно Драглище. Златната медалистка Николина Петрова е потребител в дома от 12 години. Родена е във Варна. Обича да твори в различни сфери, като за свое основно хоби определя работата с конци и игли. Освен разложки носии, Николина шие и носии от всички краища на страната, бродира гоблени, фолклорни нощници- така наречените кошули, а също така е добър кулинар и прави различни видове тестени изделия.

Златен медал за изработка на разложка носия взе Николина Петрова от ДВФУ в с. Долно Драглище

Потребителите на дома и Защитеното жилище в с. Долно Драглище, както и персоналът и директорът на социалните институции – Лилия Алтънина, са изключително горди с постигнатия резултат, което дава стимул на всички да продължават да изработват красиви носии и фолклорни мотиви върху дрехи.