Камера на Живо от Центъра на Разлог

Златните момичета на България с бронз от Рио

rio2016hudgimТе го направиха! Бронзов медал за България на олимпийските игри в Рио извоюваха нашите златни момичета. Те минаха през всичко и постигнаха всичко!

В тези няколко изречения публикувани на официалната фейсбук страница на Българска федерация по художествена гимнастика е събрано всичко, цялата емоция, цялата радост и любов към невероятните ни гимнастички, какво повече да добавим?!

Изключителните български момичета успяха да издържат, да се преборят и да спечелят! След всичко преживяно Михаела Маевска, Ренета Камберова, Християна Тодорова, Цветелина Найденова и Любомира Казанова сбъднаха своята мечта – медал от най-големия спортен форум.

В изключително оспорван финал гимнастичките ни събраха общ сбор от 35.766 точки. Точно толкова получиха и сребърните медалистки от Испания, но заради по-високата оценка за изпълнение се подредиха в тази последователност на почетната стълбичка.

Невероятните български момичета донесоха много радост на родната публика първо с изпълнението си с пет ленти. Грациите изпълниха чисто композицията си „Ювиги Хан“ на композитора Георги Андреев чисто и получиха оценка 17.700 точки.

След това ансамбълът изпълни прекрасно и композицията с два обръча и три чифта бухалки. Съчетанието, поставено по филмовата музика от „Матрицата“, беше оценено с 18.066 точки.

Олимпийското злато отиде при Русия, който събра сбор от 36.233 точки (17.600 за пет ленти и 18.633 за обръчи и бухалки). Среброто е за испанките, които също се представиха на ниво – (17.800 и 17.966) 35.766 точки.

Източник E79 News