Камера на Живо от Центъра на Разлог

Знаете ли че …Първият електронен часовник е струвал $11 400

В Южна Африка има специални ферми, в които се отглеждат хиляди лъвове, предназначени да станат трофеи за богати ловци от цял свят.

Хремата, която се появява докато човек плаче, се обяснява с излишък от сълзи, които се спускат по специални каналчета в носната кухина. Така че в действителност ние плачем не само с очите, но и с носа си.

Има и друга версия на картината “Мона Лиза”, която се намира в таен трезор в Швейцария. Според експерти, тази картина също е рисувана от Леонардо да Винчи. На нея е изобразена същата жена, само че много по-млада.

През  1999 г. войските на НАТО в Косово за малко да започнат война с Русия. Това не се е случило, само защото един от командирите на НАТО отказва да се подчинява на заповедите на своя военачалник, казвайки: ” Аз няма да започна Трета световна война заради вас”.Този командир веднага е отстранен.

Първият електронен часовник се появява през 1972 г. Той е струвал 2100 долара / равняващи се в наши дни на 11 400 долара/. До края на 70-те години тези часовници  вече могат да бъдат закупени за 10 долара бройката.
Когато починала актрисата Джоан Крауфорд, дългогодишната и съперничка Бети Дейвис казва: “За мъртвите не е прието да се говорят лоши неща – за тях трябва да се говори само добро … “Джоан Крауфорд е мъртва.Това е добре.”

Използваният зелен цвят при уредите за нощно виждане се дължи на факта, че човешкото око може да различи повече нюанси на този цвят отколкото на всеки друг.

Източник iskamdaznam.com