Камера на Живо от Центъра на Разлог

Знаете ли, че…Нов прочит на баснята за орела, рака и щуката

За плачевния ни хал, в който се намираме, виновността е на Орела, който лети много нависоко, на мустакатата Щука, която все още се щука в мътните ни води, и разбира се на Рака, който даваше всичко от себе си в интерес и защита на обществото. Впрочем това го превърна в неудобен за устремилите се към върховете, и бързо, бързо му отрязаха и изядоха голямата Щипка.

Знате ли, че летежа на Орела и Орлицата му започва, когато разбират, че червения цвят вече не им отива. Орела без да подбира начини и средства превзема Амвона, който ще му послужи като трамплин, за да се добере до западноевропейски религиозни и благотворителни организации. И Еврика!!! …Та като заваляха ония ми ти финикийски знаци, та хубаво напоиха фамилната земя! Най-близките му девойки завършват в Оксфорд – Браво още по-браво, дори Брависимо, че са в Европейската комисия, но резулати  от различните европроекти, целящи интегрирането ни в обществото са нулеви.

Знаете ли, че простъпулника на Орела на божия нива беше похвален, заслужаващ адмирации! С редица благотворителни акции и дарения, той успя да си изгради образ на агнец, спасител и едва ли не на новия Месия! Жалко, че амбицията му да лети и в политиката, беше неуспешна, но той в този момент неусетно даде Шанс на Мустакатата Щука, да защука в мътните ни води. С дадените му пари купува 30-40 цигански гласа, които са достатъчно малко, но завинаги да изстрелят в голамата политика, небеизвестната Разложка Камила „Па на мене, па на мене…”

Знаете ли, че в знак на благодарност Шуката получава като дарение читалище, което е постоянно затворено за певци, музиканти и танцьори, но пък винаги отворено за финансови злоупотреби и безстопанственост.

Никой не го е еня, че неграмотността взима връх в ежедневието ни. Стигнахме я дори до там – в изборните ни секции да се лутат необразовани, психичноболни и криминално проявени типове!

Какъв прогрес! Регрес навсякъде и във всичко!

Знаете ли, че главен архитект и идеолог на тази неевропейска политика и за плачевния ни хал, в който се намираме, е Камилата „Па на мене, па на мене.“ Жалко, че тя намира устойчивост и приемственост! До кога? До кога ще им мълчим? Принудени сме да мълчим, защото мълчанието ни за Орела, Щуката и Камилата е злато! А Рака, ужким   по природа е мълчалив, а не мълчи. И за това те го хванаха натясно. Жалко, много жалко, че го хванаха Рака; Орела, Щуката и Камилата!

Знаете, че сме в навечерието на най-светлия християнски празник Рождество Христово. Прошката и покаянието са присъщи на най-истинските. Покаяние и прошка от тях едва ли ще има!

Сега вече знаете кой кой е! За това пийте и се веселете сега и завинаги!

Знаете ли че свършека на времето им идва!

20.12.2016 год.                                                                Радко Радков

Оригинал на метериала: