Камера на Живо от Центъра на Разлог

Зрелищно шоу постави началото на 27-ия фестивал „Сурва” в Перник

Спектакъл за чудо и приказ, който докосна сърцата на всички участници и гости, постави началото на 27-ия Международен фестивал на маскарадните игри „Сурва” в Перник. Зрелищно шоу с много песни и танци и феноменални изпълнения спираха дъха на публиката. Грандиозната празнична вечер започна с факелно сурвакарско дефиле, с което кметът на Общината д-р Вяра Церовска поведе гостите към сцената пред Двореца на културата.

Официалното откриване на фестивала беше уважено от народни представители, областния управител на Перник Ирена Соколова, председателя на ОбС Иво Савов, националния омбудсман Мая Манолова, зам.-министри, посланици, представители на побратимени на Перник градове, членове на ФЕКГ и много граждани.
Всички се забавляваха на уникалната програма на Майсторите на танца, както и на пиротехническото шоу, което по богатство и пищност си съперничи с фойерверките във Виена, Париж и Лондон. И тази година фестивалът беше открит с бляскав танц със знамена, след което продължи със сурвакарско-кукекрски танц , който отразява вечната борба между доброто и злото.

Вълнуващо беше изпълнението на новата песен, написана за Перник по музика на Петър Алексиев . Тя беше изпята от трио „Граовка“ – Мирела Асенова, Елизабет Георгиева и Милана Миланова, които са част от Мистерията на българските гласове.

Атрактивно беше участието и на Димана Мирчева – Диа с песента „Огън“, за която Майсторите на танца бяха подготвили невиждана и нечувана хореография с 18 огнени тъпана. Концертната програма продължи с песните на очарователната Поли Генова и танца около кладата. Вечерта завърши с празнични илюминации.

Източник blagoevgrad.eu