Камера на Живо от Центъра на Разлог

Иван Обрейков: Починалият от Банско не е работил на лифта. Кризисният щаб в Банско: PCR тестът за Covid-19 е отрицателен (обновена)

Починалият мъж от Банско не е работил на лифта. Това заяви директорът на ски зона Банско и маркетинг директор на „Юлен“ АД Иван Обрейков.

Мъжът е от Банско и е служител на фабрика за мебели.

„Този човек никога не е работил в ски зона Банско. Надяваме се преди да се пуска една информация в общественото пространство да бъде проверявана, а не да се съобщават лъжи, които допълнително да стресират хората“, каза Иван Обрейков.Той изрази съболезнования на семейството.

Починалият е с една положителна проба за коронавирус, каза д-р Александър Костов-заместник-директор на благоевградската болница, цитиран от Информационна агенция „КРОСС“.

Според д-р Костов пациентът е приет преди два дни, бил без температура и кашлица, но с двустранна пневмония. Приет е първоначално в инфекциозно отделение, бил със затруднено дишане и недостатъчност, заради което е насочен за реанимация. Тази сутрин рязко се влошава и умира в 10.39 часа.

Рентгенологично е потвърден мозъчен отток и двустранна пневмония.

Починалият е с една положителна проба от бърз тест. Според Общинският кризисен щаб в Банско резултатът от направената му проба с най-сигурния PCR тест за Covid-19 е отрицателен.

В отделението по реанимация към благоевградската болница са настанени още двама пациенти. Това са майка и дъщеря на 73 и 53 години. За момента състоянието им е стабилно.

Източник: fakti.bg