Камера на Живо от Центъра на Разлог

Идеи за декорация за дома

Търсиш идеи за декорация за дома? Домът ни е мястото, в което се отпускаме, релаксираме и се чувстваме най-сигурни. Той трябва да ни носи удовлетворение и именно затова е важно да бъде чист, подреден и декориран съобразно нашите лични предпочитания.

Но какво да правим когато сме се изчерпали с идеите за декорация за дома? Винаги можем да се обърнем към съвети от дизайнер, но това струва скъпо. Можем и да се вдъхновим сами чрез разглеждане на снимки в социални мрежи или търсачки. Най-добре, обаче, е да изберем идеи за дома, които реално можем да приложим. А именно – да подберем такива декорации, които ще можем да закупим и да ни бъдат доставени във вида, в който ги гледаме на екрана. Наистина няма смисъл от това да гледаме прекалено сложни елементи или конструкции, с които няма как да се сдобием. Тук ще предложим някои оригинални идеи за дома, които можем лесно да намерим и у нас.

Картини

Картините може да са всякакви видове – от класически до абстрактни, от скъпи до достъпни, както и с богато разнообразие от рамки. Към тази категория декорация за дома спадат и постерите, като модата напоследък е те да съдържат любимите ни фрази или слогани. Също така са модерни и векторните изображения и фигури. Сред най-авангардните решения са картините със скандинавски мъх, които допринасят с неповторимо свежо усещане.

Часовници за стена

Стенните часовници са класика. Особено когато са с неподражаем дизайн или се характеризират с ръчна изработка. Използването на възобновяеми материали като дърво също е за предпочитане сред модерните градски хора. Подходящият стенен часовник е и един прекрасен подарък за нов дом, подарък за сватба, годишнина или друг подобен повод.

Настолни лампи

Настолните лампи са ефектен начин да придадем нужния акцент към съответното помещение. Сред най-търсените варианти са дървени или метални лампи с нестандартни форми и енергоспестяващи крушки.

Аксесоари за маса

Тук вариантите за декорация за дома са безброй, като ще споменем само някои от тях: текстил, подложки, фигурки и др. Актуална тенденция е използването на вази, направени от рециклирани предмети като крушки, стъклени или метални опаковки. По този начин е вдъхнат живот на ненужните предмети, вместо да бъдат изхвърлени на боклука.