Камера на Живо от Центъра на Разлог

Излъганият, със 100 000 лева, пенсионер: Хвана ме страх и събрах всичко, което имам

Възрастният мъж, който даде 100 000 на телефонни измамници, преди това предупреждавал своите съседи да не се поддават на схемите, но въпреки това сам попаднал в тях.

В петък вечерта пенсионерът получил обаждане от неизвестни хора, които се представили за полицаи и поискали да им съдейства за залавянето на група измамници. Пенсионерът повярвал и на няколко пъти носил и оставял пари на различни места в столицата. След като предал близо 100 000 лева, се усъмнил и подал сигнал в полицията.

Възрастният мъж е дал абсолютно всичките си спестявания, пари от продаден апартамент, продал е златни наките, спестявания на сестра му, както и служебни пари.
„В четвъртък към 14 часа получих обаждане на домашния телефон. Мъж се представи за Пламен Марков. Каза, че банда телефонни терористи върлуват и трябва да си скрия парите по най-бързия начин, тъй като разполагали с уред, който може да ги намери”, разказа мъжът пред Нова.

След около 15 минути получава поредно обаждане от мъж, който започва да го заплашва, че ще му извади далака, ако не даде парите.

„Хвана ме страх и започнах да събирам парите, за да ги предам”, добави потърпевшия.

„Нямам представа какво ще правя от тук нататък. Пенсията не ми е голяма”, сподели още възрастният мъж.

Източник TrafficNews.bg