Изненада! Печка е причинила взрива в Хитрино | Порталът на Разлог::Информационният портал на Разложката котловина
Камера на Живо от Центъра на Разлог

Изненада! Печка е причинила взрива в Хитрино

Печка на твърдо гориво е причина за взрива в Хитрино. Това стана ясно днес на поредно заседание по делото. Според експертиза, назначена от съда, контактната мрежа не е причина за възпламеняването на изтеклия газ.

Взривът е станал от 3 до 5 минути след излизането на влака от релсите. Инж. Марко Марков от ГД „Пожарна безопасност и защита на населението“ посочи, че източникът на запалване е печка на твърдо гориво, открита в една от разрушените къщи.

Според изчисленията през 80-сантиметров отвор в цистерната са изтекли 45 тона пропилен за 39 секунди.При взрива на 10 декември 2016 година загинаха 7 души, а десетки бяха ранени, като експлозията разруши много сгради в селото.

Източник: fakti.bg

Стани част от новините с Razloginfo.eu и Razloginfo.com! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на support@razloginfo.com, razlogsp@abv.bg или като съобщение на Facebook.com/portalatnarazlog. Чети, споделяй и коментирай най-важното от България и света!

Всички коментари, мнения и твърдения принадлежат на техните автори. Порталът на Разлог не носи отговорност за преки или косвени вреди от тези коментари, мнения и твърдения. Всеки читател/потребител, който публикува мнение и/или коментар под публикация/статия в Razloginfo.com и Razloginfo.eu като свободен посетител или чрез регистрацията си в Razloginfo.com, декларира, че се съгласява с Общите условия за ползване на сайтовете Razloginfo.com и Razloginfo.eu.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

*

Абонамент за новини
Изпрати новина!Стани репортер!


За реклама:support@razloginfo.com
Позиции в сайта
error: Content is protected !!

E-mail :
support@razloginfo.com
razlogsp@abv.bg

Телефони:
0885 250 440
0884 107 153