Камера на Живо от Центъра на Разлог

Изправят, пред съда в Разлог, софиянец, преследвал системно поп-фолк певица

48-годишен софиянец ще бъде изправен на подсъдимата скамейка в Районен съд – Разлог заради системно следене на попфолк певицата Емануела.

Делото ще се разглежда в Районен съд – Разлог, тъй като обвиняемият е задържан в Банско, след като си позволил да отправи към Емануела заплахи за живота й след няколкомесечно системно следене.

Срещу Алекс В. Районна прокуратура – Разлог е повдигнала обвинение за извършено престъпление по чл. 144а, ал. 1 от НК – за това, че в продължение на няколко месеца системно следил певицата, като с действията си възбудил основателен страх у нея за живота и здравето й. Делото е насрочено за края на този месец.

До повдигане на обвинение срещу мъжа се стигнало, след като при участие на певицата в Банско през декември миналата година той я причакал до личния й автомобил и я заплашил с убийство, ако не говори с него.

Личната й охрана и тази в заведението успели да си свършат работата и да изведат на безопасно място фолкдивата, като не позволили преследвачът й да й навреди.