Камера на Живо от Центъра на Разлог

Илиев и Анев с добро класиране на 20 км в биатлона

Българските биатлонисти Владимир Илиев и Красимир Анев завършиха на 19-а и 25-а позиция, на приключилото преди минути състезание на 20 км при мъжете в биатлона на Олимпийските игри в Пьонгчанг. 

Илиев допусна 3 грешки в стрелбата, но с много добро бягане финишира на 2:22.1 минути от шампиона. Анев допусна само една грешка на огневия рубеж и завърши на 2:38.0 минути от първото място. Другите ни двама представители Димитър Герджиков и Антон Синапов  финишираха съответно 43-и (3 грешки в стрелбата и изоставане от 4:08.2) и 71-и след 5 грешки на огневия рубеж и изоставане от 6:44.6 минути.

Състезанието бе изключително динамично. Първа олимпийска титла в кариерата си грабна норвежецът Йоханес Тингес Бьо, който допусна 2 грешки в стрелбата, но измина дистанцията за 48:03.8 минути, което бе достатъчно за победата.
До среброто се добра хърватинът, който се състезава за Словения Яков Фак, който стреля без грешка и изостана на 5.5 секунди от титлата.

С бронз се окичи австриецът Доминик Ландертингер, който не сгреши нито веднъж на огневия рубеж и финишира на 14.2 секунди след шампиона Бьо.

Източник E79 News