Камера на Живо от Центъра на Разлог

Историческа възможност се открива пред Гришо

Пред Григор Димитров се откри историческа възможност. А подходът на Гришо в ситуацията е изключително интересен. Григор може да завърши годината в Топ 4 на Тура, постижение без аналог в историята на родния мъжки тенис. Също така и класиране, което да го изстреля почти сигурно като Спортист номер 1 на България за годината.

Димитров, Доминик Тийм и Марин Чилич се очертават като главни претенденти за четвъртата позиция в края на кампанията. Давид Гофен има минимални шансове да изпревари и тримата до края на сезона, а излизане на Александър Зверев от четворката изглежда почти невъзможно.

Лидери в ранглистата са легендите Рафаел Надал и Роджър Федерер. В момента Чилич се състезава на АТП500 турнира в Базел, а Тийм ще се опита да спечели надпреварата от същия ранг във Виена. За хърватинът и австриецът се задава и Мастърс в Париж.

Гришо Димитров, прецени да не участва на надпреварата в австрийската столица, отказвайки се в последния момент, след като преди това бе приел покана за основната схема на състезанието.
Обосновката е, че Димитров иска да е в оптимална кондиция за турнира в Париж. Гришо игра финал на АТП250 надпреварата в Стокхолм миналата седмица, а преди това се представи много силно на надпреварите в Китай, правейки френетични мачове с Рафа Надал.

Интересно е, че и Матадора пропуска състезанията тази седмица.

В битката за Топ 4 Гришо може да се надява на добро представяне в Мастърса във френската столица и фурор на първото си участие на Финалния Мастърс за сезона в Лондон. Интересно е и как ще се представят Чилич и Тийм, освен на въпросните надпревари, и съответно в Базел и Виена.

След края на тази седмица, ще предстоят по 2 ключови турнира за сезона пред Гришо, Марин и Доминик.

Като логиката сочи, че Григор ще влезе най-свеж от тримата във въпросните състезания, но и с точков пасив в битката за Топ 4.

Пунктове обаче може да се наваксват скоростно. За справка точките на Финалния за годината Мастърс в Лондон се разпределят по следния начин:

200 за всяка победа в груповата фаза!

400 за успех в полуфинал!

500 за победа във финала!

Така при 5 спечелени мача и съответно титла в Лондон, непобеден шампион би прибавил 1500 точки за класирането си в ранглистата!

Източник bnews.bg