Камера на Живо от Центъра на Разлог

Италианци, португалци и испанци въртят баници в Разлог

Доброволци от Италия, Португалия и Испания, по покана на Сдружение „Международни инициативи за сътрудничество“, се докоснаха до българската кухня при гостуването си на Дневен център за стари хора в Разлог.

razlogchujdentsibanitsi

Лидия Найденова показа на гостите как се приготвя традиционна разложка „гръчена“ баница, като предостави на младите хора възможността сами да пробват уменията си при разточването на корите на дървен кръг с точилка.

Гостите от чужбина демонстрираха пред потребителите на Дневен център завидни умения в правенето на баница. Идеята за обмяната на опит на кулинарно ниво е на социалния работник Ани Тумбева, която по стечение на обстоятелствата се проведе точно на църковния празник Димитровден.

За затвърдяване на придобитите кулинарни знания потребители и гости ще приготвят следващата седмица традиционна баница с яйца и сирене.
Доброволците са в Разлог по проект „Creative Youth Academy“, финансиран от програмата „Еразъм +“ , като в рамките на 5 месеца ще обменят опит в различни сфери на обществения и социалния живот