Камера на Живо от Центъра на Разлог

И в Разлог се надига вълна срещу маските в училище

През последните седмици най-актуалната тема в страната е дали децата да носят в училище лицеви маски, предвид наложената пандемична обстановка.

В най-преглежданата, в разложко, фейсбук група –Да думаме на разложчи, фногооооо!“, бе подета тема, в която десетки граждани коментираха, изказвайки личното си мнение, носенето на маски в рамките на училището и в класната стая.

По-голямата част от дискутиращите са негативно настроени, но има и хора, които призовават за носене на маски от децата, споделяйки, че лично са виждали как протича това заболяване и ще бъде неразумно премахването им, с оглед тежкото протичане и „всесезонността“ на COVID-19.Вижте някои от по-интересните коментари по темата, без редакторска намеса:

Изведнъж училището стана най – опасното и заразно. Цяло лято децата играят, ходят с родителите по почивки, по големите са по моловете и заведенията и накрая училището най – страшно. Общо взето се чудят как да не се посещава училище, не им трябват умни, интелигентни и грамотни хора.

***

Моето мнение е следното: ако сина ми се почувства дискомфортно в тази обстановка,няма да ходи там в този “диспансер”.

***
А вие мислите ли, че ще се чувства комфортно?
Друго може и да не се постигне и да няма резултат, но децата ще психясат. А може би това е целта?
Дистанционното е всичко друго, но не и обучение.

***

Не може да се налага такъв терор върху децата! Носенето на маски е в пъти по-опасно,особено за вечно бързащи и тичащи деца. Но мисля,че това няма да трае дълго просто защото отново ще затворят училища и детски градини. Доставчиците на мобилни услуги усилено предлагат интернет и подарък таблет,като в тарифния план е включен и безплатен достъп до всички материали от 1 до 12 клас на издателство „Просвета“. Сега видях,че 90% от учебниците на дъщеря ми са на Просвета.Аз мисля,че децата ще бъдат за много кратко време в училище и след това отново ще бъдат принудени да „учат“ онлайн.

***

6-7 часа с маска е нечовешко, особено пък и деца.. разреждане на чинивете често проветряване а с маската само докато са в общите закрити части на училището..

***

Каква измама? И какви намерения ви гонят? Вместо да се обедини човечеството за да се спасим от тази напаст, само глупави планери се разпространяват…ела в болницата и виж сам за каква “ измама“ става въпрос!

***

Болни е имало и винаги ще има, ако статистиката показва повече мъртви от двустранна пневмония,в този момент отколкото в предходните години,аз ще се съглася с вас.Но е точно обратно смъртността е намаляла,защото доста от възрастните а и не само хора имат дисциплина и малко ако кисне си седи в къщи,а не да е навън и да бълва бацили!!!

***
Никой не отрича съществуването на вируса. Трябва да се живее в него, защото не вярвам да се отървем толкова бързо. Въпросът е да не се създава напрежение и да шашкат децата, всеки е с различна психика. Защо училището се третира като инкубатор и инфекциозно отделение, нима на морето не е тъпкано с хора ( Вие го бяхте написала)?
Дали целта не е затваряне на училищата не само в малките населени места?
За мен това е „осакатяване“ на децата – социално, физически, психически, по всички възможни начини.

Хайде стига вече сте повтаряли като латерни! Стига сте плашили хората.Цяло лято площадките,улиците, плажовете и т.н са пълни с хора и деца. 64 дни има протести на които се събират хиляди хора.Не виждам да има милиони заразени и да се мре яко. Вирус има,както има още хиляди вируси и както винаги ще има. Всеки ден хора умират от глад,от рак и поради десетки други причини,но не виждам управляващите да вземат адекватни мерки.Самозабравиха се! Наплашиха хората и обърнаха живота на опаки.А истината е ,че от птичи,свински и обикновен грип всяка година се заразяват много повече хора,усложненията също са повече.Ковид сигурно има,но реално е използван като печатница за пари!

***

Да има грипни вируси, но те са сезонни, за два, три месеца , но не препълват болниците с хора с пневмонии. Този вирус е особен и всесезонен, води до пневмонии и силен задух, толкова ли ви е сложно да го разберете и да спазвате елементарни неща. Но ако не четете нещо по различно от фейсбук, наистина няма как да осъзнаете какво става…

***

много добре разбирам! Не разбирам обаче тоталната неадекватност на прилаганите мерки! За Бога,оставете децата на мира! С очите си видях какво се случва в Ковид отделение,с очите си видях как всичко е пълна пародия.Мога да разказвам много и нищо от това което ще кажа няма да ви хареса.Имам доста въпроси на които вече повече от месец търся адекватни отговори.Е,няма такива! Хора,спрете се! Побъркахте децата ни,побъркахте и всичко живо! Спрете!!!

***
Многото четене и знаене не са полезни, доказват го и мерките, които ни налагат.
Поради четене на друга информация от различни източници мога да предположа на 99.9% кога ще е втората вълна на вируса.

***

Твърдо съм против маските в училищата! Ако се наложи ще организирам Протест!!!

***
Ще разболеят децата с тези маски…пък и какъв е ефекта и смисъла на тези „мерки“, като навън, ще играят заедно без маски ?!
Абсолютно малоумие…!
След време може да ги задължат и „амути“ да си слагат отвреме на време…за да свикват, когато станат големи да не им „глождат“ ….