Камера на Живо от Центъра на Разлог

И последните надежди за медал в Пьонгчанг се изпариха, Радослав Янков отпадна

Най-добрият ни сноубордист Радослав Янков отпадна тази нощ още в квалификациите на паралелния слалом и не успя да стигне до осмина финалите в Пьонгчанг. Българинът остана на 19-ото място.

Победител в квалификациите при мъжете бе швейцарецът Невин Галмарини, който след това грабна и златото. Представителката ни при жените Теодора Пенчева завърши на 27-ма позиция и също отпадна от надпреварата.

В първото спускане не успях да се събера и от там дойде разликата, коментира Радо Янков. За второто спускане ще видим статискитака и ще преценим дали е било добро. Напрежението оказа влияние. Може би не направих това, което трябва технически. Може би можех да карам малко по-изправено между вратите и това ме лиши от финалите. Трябва да караш добре, да си във форма, всичко да е на място – екипировка, психика. Едва тогава идва и късметът. Но трябва да си добре подготвен. Иска си каране и чак тогава в определени ситуации и късметът помага, заяви Янков.
Така България ще приключи участието си на олимпиадата без медал, а най-доброто класиране записа Сани Жекова в сноубордкроса – 6-то място.