Камера на Живо от Центъра на Разлог

Йорданка, от Разлог, спечели 100 бона от „Твоят късмет“

pari4100 хил. лв. от моментната лотарийна игра „Твоят късмет“ на Българския спортен тотализатор спечели Йорданка Дунгьова от град Разлог. Чекът на 63-годишната късметлийка беше връчен вчера в Централна дирекция на БСТ.

Пенсионерката пуска фиш за тото всеки четвъртък и неделя, но късметът й се усмихва, когато преди седмица изтрива лотарийния билет. „Отидох да си пусна фиш и както винаги си купих и билетче от 2 лв. Първо видях детелинката, после и сумата и извиках на служителката в тото – Веси, 100 000!“, разказва с вълнение Йорданка. Още от тото пункта тя започва да звъни на роднините, за да се похвали с късмета си.
През целия си живот Йорданка е работила в шивашки фирми. И сега като пенсионерка отново изкарва прехраната си в италианска шивашка фирма, където шие бельо на оверлог. Мъжът й Благой също е пенсионер от мините. Преди 18 г. синът им заминава на гурбет в Испания, а по-късно го последва и дъщеря им. „Омъжена е там, сега не работи, защото гледа внучето Даниел“, разказва Йорданка. Печалбата тя ще похарчи за децата, съпруга и себе си. „Ще разделя сумата на 3. Имаме нужда от ремонт вкъщи. Децата имат задължения към банки“, казва Йорданка. По думите й животът в Испания също не е лек, но децата й нямали намерение да се връщат в родината поне засега. „Имат желание да се върнат, но докато не си изплатят заемите, няма как да го сторят. Дъщеря ми си купи апартамент в Пловдив, а синът ми в Разлог и сега връщат парите на банките, но ето, че ще мога да им помогна“, казва Йорданка. Тя споделя, че много иска да отиде при щерка си в Испания, за да й помага с отглеждането на внучето, но няма как да остави тук сам мъжа си, защото имал здравословни проблеми.

Когато не е в шивашката фирма, Йорданка обича да се труди в градинката си. „Садим си и отглеждаме боб, картофи, домати, пипер“, казва тя. Пенсионерката смята, че печалбата й е дадена от Бога. „Има Господ на този свят, който ми помогна. Много ми е трудно, децата ми са в чужбина, а тук животът е скъп и няма как да им помогна с моята пенсия. Влизаш в магазина с 20 лв. и нищо не можеш да купиш“, казва Йорданка. Тя пожелава на всички тото маниаци да не се предават и да имат нейния късмет, за да се радват.

Източник standartnews.com