Камера на Живо от Центъра на Разлог

Как да избегнете лошото настроение, след като отпуската свърши

Отпуските са хубаво нещо. Особено през лятото. Но когато им дойде краят и трябва отново да се връщаме по работните неща ни наляга една депресия.

Ще ви дадем няколко полезни съвета как да направите така, че лошото настроение да не ви връхлети непосредствено след отпуската.

1. Свършете някои от задълженията си преди отпуската

Преди да се насладите на почивните дни, можете да почистите вкъщи, да подредите вещите си и изобщо да приведете дома си в перфектно състояние. Защото завръщане след отпуска в мръсен и разхвърлян дом ще ви помрачи настроението на 100%.

2. Не се връщайте на работа в понеделник

Върнете се на работа във вторник, сряда или четвъртък. Така ще ви се наложи да работите само няколко дни, преди да дойде уикендът.
3. Планирайте ден за възстановяване

Ако имате възможност, отделете си ден след ваканцията, през който да се възстановите от почивката. Да, звучи странно – почивка от почивката, но пътуването и разопаковането на багажа може да бъде доста уморително.

4. Разгледайте снимките от ваканцията

Разгледайте снимките, които сте направили. Подредете ги в папки, редактирайте ги и т.н. Времето, което ще отделите за снимките ще ви зареди с положителни емоции.

5. Планирайте следващата ваканция

В края на ваканцията планирайте нова такава. Какво от това, че тя евентуално ще се осъществи едва след няколко месеца. По този начин, ако не друго ще се отърсите от усещането за тъга и ще се мотивирате поне малко за работа.

Източник jilo.bg