Камера на Живо от Центъра на Разлог

Как да изберем очила за нашите деца?

Очилата са един от най-важните и широко използвани аксесоари. Тяхната популярност се дължи на няколко фактора – те притежават защитна функция, имат способността да смекчават проблеми с очното здраве, както и да допълват естетиката на визията.Повечето очни заболявания се появяват в ранна детска възраст, което изисква набавянето на подходящи очила за навременно спиране на заболяването.

Как да изберете очила за своите деца?

  1. Очила за различна необходимост

Очилата за деца не е задължително да се използват само и единствено при проблеми със зрението. Те са аксесоари, който е необходим и при други поводи като продължителна игра навън или дълъг престой пред монитор/мобилно устройство.

Играта навън означава продължително стоене на пряка слънчева светлина. Лъчите могат да нанесат съществени вреди върху зрението на детето, като основни признаци са сълзене на очите, парене, зачервяване или изсушаване. В този случай е важно да снабдявате детето със слънчеви очила, които да предлагат висока защита и същевременно удобство по време на игра. Оптималният вариант са пластмасовите слънчеви очила.

При продължително стоене пред телевизор, монитор или мобилно устройство, децата получават прекомерно изсушаване на очите и дори поява на главоболие. За да се предотвратят тези симптом, е препоръчително да изберете очила за компютър, които блокират синята светлина.

  1. Очила с висока издръжливост

Децата са хиперактивни – те спортуват, играят навън, тичат и т.н. Независимо какъв модел очила са им необходими, е еднакво важно да подбирате модел с висока устойчивост, който да издържи на продължително носене.

Това важи предимно когато става въпрос за очила с диоптър или лещи за ежедневна употреба. Диоптричните очила от пластмаса са препоръчителен вариант, който придава удобство и същевременно притежава необходимата издръжливост. Друга препоръчителна алтернатива са очилата с гъвкави скоби – панти, които запазват формата и целостта на очилата при често изпускане, удари и др.

При избор на лещи за деца отново е важна устойчивостта. Най-издръжливите лещи са тези, които са изработени от поликарбонат. Те са здрави и издръжливи срещу надраскване или навлизане на замърсявания.

Да обобщим:

Изборът на очила за децата може да се окаже истинско предизвикателство, предвид техния хиперактивен начин на живот.

Важни съвети при избора на очила за малчуганите е да подбере очила за всеки повод – продължителна игра на открито или стоене пред мобилното устройство. Друг ключов съвет е да изберете подходящ модел очила или лещи за детето, които са достатъчно удобни и издръжливи.

Доверете се на експертите от оптика Вижън Експрес.

Последвайте ни: