Камера на Живо от Центъра на Разлог

Как се промениха актьорите от „Приятели“ и 20 интересни факта за сериала

Вижте как са се променили актьорите от Приятели. Чандлър, Джоуи, Рос, Рейчъл, Моника и Фийби вече не са това, което бяха преди години. Освен главните актьори в тези снимки ще видите и някой от второстепенните герои от любимия сериал, като например Джанис, Ричард и Гюнтер.

Ето ги и тях!

Когато сериалът „Приятели“ дебютира през 1994 година, никой не е можел да предположи, че той ще се превърне в такъв културен феномен. Макар че последният сезон е излъчен през 2004 година, шоуто все още има милиони фенове по цял свят. Днес ще върнем лентата назад и ще ви представим няколко интересни факта за сериала, които най-вероятно никога не сте чували.

1. Дейвид Шуимър е първият актьор, който е избран, а Дженифър Анистън е последната. Всъщност образът на Рос е специално написан за него.

2. Елън ДеДженерис е отказала ролята на Фиби. Кати Грифин, Джейн Линч и Меган Мълали също се явяват на прослушване за ролята.

Моника

3. Кортни Кокс е била най-известната сред актьорите в началото на сериала. Тя е била „онова момиче“ във видеото на Брус Спрингстийн „Dancing In The Dark“. По същото време е излизала с колегата си Майкъл Кийтън, което е карало останалите членове на шоуто да се чувстват малко неловко около нея.

Фийби

4. Лиса Кудроу признава, че хипи характерът на Фиби е бил вдъхновен от Дженифър Анистън, която се интересува от духовността. Например, тя се обръща към йогата след раздялата с Брад Пит, което може би обяснява нейната прекрасна фигура.

Рейчъл

5. Прическата на Дженифър Анистън стана известна като „Рейчъл“ и беше копирана по цял свят.

6. На 6-членния екип на сериала в първия сезон са им плащали по 22 000 долара на епизод, а в последния по 1 000 000 на всеки актьор. Те винаги са се договаряли заедно за заплатата си.,

Гюнтер

7. Оранжевият диван в началните надписи и в кафето Central Perk е бил открит в мазе на Warner Bros. studio.
8. Шестимата актьори се прегръщали преди снимките на всеки епизод. Нито камери, нито други хора били разрешени. И до днес те са много близки.

Рос

9. Шоуто е било критикувано, че приятелите живеят в голям апартамент макар високите наеми в Ню Йорк. Сметнато е на база на размера, че апартаментът би струвал около 3 500 000 долара.

10. Макар че шоуто е посветено на Ню Йорк, всъщност е снимано в Калифорния. Всеки 22-минутен епизод е отнемал 5-6 часа за снимки. Екипът е работил неуморно, за да създаде автентична атмосфера на Голямата ябълка.

Чандлър

11. Репликата на Джоуи „Как си?“ е била класирана на 4 място в класацията „Най-добрите 20 тв фрази“ през 2005 година.

Джоуи

12. Рамката на шпионката на вратата оригинално е имала огледало. То е паднало и се е счупило, но продуцентите харесали как изглежда и го задържали.

Джанис

13. Тематичната песен „I’ll Be There For You“ на Rembrandts е била на първо място в поп класацията през 1994 година.

Емили

14. Първоначално на Кортни Кокс й предложили ролята на Рейчъл. Тя я отказала и поискала да играе образа на Моника, тъй като усетила, че ще се въплъти по-добре.

Дейвид

15. Гюнтер, изигран от Джеймс Майкъл Тайлър, е получил ролята на барман, защото е знаел как да работи с еспресо машина, тъй като е работел в кафене между прослушванията за работа. Той е продължил да работи там през първите 4 сезона от шоуто.

Бен

16. Фиби беше сурогатна майка на тризнаците на телевизионния си брат Джовани. Всъщност по това време Лиса Кудроу била бременна със сина си Джулиан.

Так

17. Докато са снимали филма „Девет ярда“ Матю Пери се обзаложил с Брус Уилис, че филмът ще дебютира на първо място. Уилис следователно изгубил облога и участвал в епизод в сериала, като дарил спечелените пари за благотворителност.

Ричард

18. Моника и Чандлър стават двойка в сериала, но продуцентите първоначално са мислели да я съберат с Джоуи.

19. Лиса Кудроу играе ролята на сервитьорката Урсула Бюфе в сериала „Луд съм по теб“. Продуцентите решили да направят този образ близначка на Фиби. Урсула се появява в няколко епизода от „Приятели“.

20. Бащата на Дженифър Анистън е известна сапунена звезда в „Дните на нашия живот“. Иронично в сериала „Приятели“ героят на Джоуи е млад актьор, който получава ролята на д-р Дрейк Раморе в „Дните на нашия живот“.