Камера на Живо от Центъра на Разлог

Кипревата къща събра разложани за рождението на Левски

С шествие до Кипрева къща, в която Васил Левски идва през 1869 г. и основава революционен комитет в тогавашна Мехомия, стартираха честванията в Разлог. Интересни факти и детайли от престоя на Левски поднесе музейният работник в Исторически музей-Разлог-Илия Тантилов.
След поднасяне на цветя пред паметната плоча на стената на Кипрева къща, шествието се отправи към паметника на Апостола в центъра на града, където слово изнесе д-р Георги Тренчев-член на Управителния съвет на общобългарски комитет „Васил Левски“.
В центъра на Разлог бе подредена и изложба със снимки и витрини, представящи живота на Васил Левски, както и макет на Кипрева къща.
Юбилейните мероприятия, посветени на 180 години от рождението на Апостола на свободата, са организирани от Община Разлог и Исторически музей-Разлог. Неизменна част от събитието бе Духовият оркестър, с ръководител Благой Юруков, към НЧ „15.09-1903-1909“, а ученичката Симона Коюмджиева, към Детска театрална група, с ръководител Росица Тумбева, изпълни стихове за Васил Левски.