Камера на Живо от Центъра на Разлог

Клуб „Младост” от Горно Драглище специални гости на фестивала „Маврудово хоро” в Асеновград

За пета поредна година Община Асеновград ще бъде домакин на фолклорния фестивал „Маврудово хоро”. Това съобщиха за Радио „Фокус“ – Пловдив от отдел „Връзки с обществеността“ на институцията.

Фестивалът ще започне по традиция с дефиле от паметника на Аристи Чорбаджака в 15.30 часа на 7 октомври и ще премине през централната улица до площад „Акад. Николай Хайтов”. От 16.00 часа на площада ще започне надиграване, в което ще участват близо 300 души от 12 танцови формации.

Регламентът на фестивала дава възможност на всеки състав да се представи с две хора до 6 минути по избор, а накрая всички участници ще танцуват заедно 5 хора: Ширто, Дайчово хоро, Сборенка, Граовско хоро и Право тракийско хоро. Наред с асеновградските групи „Асеница”, „Станимака”, танцовия състав при НЧ „Родолюбие”, „Етноритъм” и „Везеница”, като участие са заявили и фолклорните състави „Веселие” и „Чародейци” от Пловдив, клуб по народни танци „Фъртуните на Мишо” от Хасково, танцов клуб „Евридика” от Първомай, танцов клуб „Ягодка” от с. Ягодово.
Специални гости тази година са танцов клуб „Веселие” от Стара Загора и клуб „Младост” от Разлог – с. Горно Драглище, който ще участва и с певческа група. Фестивалът ще завърши с празника за 7-я рожден ден на клуба по балкански танци „Асеница”. При лошо време събитието ще се проведе в НЧ „Родолюбие”.