Камера на Живо от Центъра на Разлог

Кметът на град Рила: „Грозят ме жестоки глоби, ако от 2018-та боклукът на Рила не се кара на сметището край Разлог“

Община Рила е получила акт от РИОС – Благоевград заради извозването на отпадъците. Това информира на последната общинска сесия кметът Георги Кабзималски. Той уточни, че ще последват глоби, ако общината не кара от 1 януари боклука си на сметището в с. Баня, община Разлог.

Община Рила според новите разпоредби ще трябва да транспортира отпадъците си на депото край Разлог, тъй като от 2018 г., съгласно изискванията на ЕС, градското сметище край града се затваря, информира viaranews.com.

„Като юридическо лице ще си нося последиците от това“, посочи кметът и заяви, че ще се иска среща с министъра на околната среда и водите за намиране на решение. Стана ясно, че такива актове са получили всички общини от областта.
„Най-близкото сметище, което се съгласи да приеме нашите отпадъци, е в с. Баня. Дупница сключва договор с Радомир, а община Кюстендил – чак с Луковит, Плевенско. Това са реалностите. За съжаление автомобилите ни са стари и ще издържат на такова натоварване до няколко месеца. 16,5 куб.м са отпадъците в една кола, така че по всяка вероятност ще можем сами да извозваме отпадъците най-много до април. Проблемът е голям и трябва да търсим решение“, категоричен бе кметът.

Източник Viaranews.com