Камера на Живо от Центъра на Разлог

Кога започва световното първенство по футбол 2022

Няколко месеца остават до началото на най-очакваното футболно събитие в света – световното първенство по футбол 2022. То ще се проведе през зимата и много хора се чудят къде е най-подходящото място за това? Кои страни ще участват с националните си отбори и какъв е регламентът този път?

Световно първенство по футбол

Кога започва световното по футбол 2022 и къде ще се проведе

Още през 2010 г. президентът на ФИФА Йозеф Блатер съобщи в Цюрих, че Световното първенство по футбол 2022 ще се проведе в емирство Катар от 20-ти ноември до 18-ти декември. Тогава е и разгарът на европейските клубни първенства и Шампионската лига. Това доведе до недоумение в спортните среди относно времето за провеждане на световното първенство по футбол 2022. На второ място, много хора започнаха да се интересуват относно метеорологичните условия в Катар.

Обещанието на организаторите е за осигуряване на отлични условия както за играчите, така и за зрителите. Събитието ще се проведе на цели осем стадиона в градовете: Ар Раян, Доха, Ал Кор, Лусаил, Ал Уакр. Стадионите ще са оборудвани с охладителни системи, грижещи се за подходящия микроклимат както за участниците, така и за зрителите. Световното първенство по футбол 2022 се счита за едно от най-скъпите в историята, където ще бъдат похарчени над 200 млрд. долара.

Какви са метеорологичните условия в Катар през зимата

Много от феновете на футбола са притеснени относно зимните условия в Катар по време на Световното първенство по футбол 2022. Ако и вие сте сред тях, ще споменем, че в Близкия изток климатът е тропичен и пустинен, откъдето идват и повишените горещини през лятото. В този период, термометърът показва около 50 °C и в подобни условия е немислимо провеждането на каквито и да е спортни активности.

Ето защо, през зимата са най-подходящите условия за провеждането на Световното първенство по футбол 2022. Средните температурни показатели през месеците ноември и декември са съответно 25 и 21 °C.

Катар е малка държава с оскъдна откъм водни запаси природа и липса на реки, така че питейната вода за страната се осигурява от обезсоляването на морската вода.

Ще може ли да се пие алкохол по време на световното по футбол 2022

Катар е ислямска държави и в нея важат произтичащите от това последици по отношение на алкохола, така че той в тази страна е забранен. Същевременно, феновете от много други държави не могат да си представят наблюдението на зрелищно футболно събитие без чаша бира в ръка. Ето защо, организаторите домакини на събитието ще направят компромис в тази посока и алкохолът по време на спортното събитие ще бъде разрешен във фен зоните. Точният списък с налични напитки ще стане известен с наближаване на откриването на шампионата.

Каква е програмата за провеждане на събитието

Общо пристигащите в Катар и класираните в квалификациите отбори са 32, а програмата за тях бе потвърдена от ФИФА още на 15 юли 2020г.:

  • първата среща ще се играе в деня на откриването, с участието на домакините от Катар на стадион Ал Байт;
  • всеки ден, в периода на груповата фаза, ще се играят по четири мача;
  • срещата за третото място ще се проведе на 17-ти декември;
  • финалът се очаква на 18-ти декември от 18 часа.

Ще могат ли да се правят онлайн залагания на мачовете от световното първенство 2022

При първенства от подобен мащаб се подготвят специални предложения и коефициенти за залози от страна на големите букмейкъри в България. Тематичните медии активно пускат специализирани издания, посветени на професионалните футболни анализи. Това помага на потребителите при вземането на по-адекватни решения относно своите селекции и съответно за получаването на задоволителни приходи от спортните си залагания.

За всичко това е необходимо наличие на съвременно мобилно или настолно устройство и стабилна интернет връзка. За реални печалби при спортни залози се изисква безплатна регистрация в платформата на оператора и нейната верификация, чрез снимане и изпращане на личната карта или шофьорската книжка за одобрение.

Много букмейкъри дори намаляват маржа при изчисляване на коефициентите, за да могат клиентите да получат най-благоприятни условия за залагания и печалби.

Какви са особеностите при залози на световни първенства по футбол

По време на Мондиал 2022 футболните срещи ще са много динамични и непредвидими, тъй като отборите играят с пълен потенциал за победа. Често срещани в жребия са изключително силните отбори срещу очевидни аутсайдери, които са мотивирани и равностойни в играта и дори побеждават фаворита. Ето защо е важно да се четат и слушат професионалните анализатори и да се гледат статистиките относно състоянието на отборите, тяхната форма, предишни представяния и т.н.

За предстоящите футболни събития, много букмейкъри подготвят допълнителни изненадващи пазари и селекции под различни форми. Това допълнително повишава интереса към подобни игри и активността значително се увеличава.

Последвайте ни: