Камера на Живо от Центъра на Разлог

Коледният дух, отново изпълни сърцата на хората в Белица и гостите на града

И тази година Коледният дух, отново изпълни сърцата на беличани и гостите на града от организираната от община Белица и местното читалище културно-развлекателна програма
С букет от радостни емоции от представената програма, организирана от община Белица и читалище „Георги Тодоров-1885“, гражданите и гостите на Белица съпреживяха вълшебното блаженство на Коледния дух.

Тържеството започна в 11.00 ч. с поздравително слово на кметът на общината Радослав Ревански , който поздрави присъстващите с думите :“ Уважаеми граждани и гости на община Белица от мое име, от името на Общинска администрация и от името на всички мои братя мюсюлмани от общината ви поздравявам с най-светлия християнски празник Рождество Христово. Лично аз се чувствам горд от факта, че съм кмет на община в която по братски съжителстват от векове хора от различна религиозна общност, които заедно празнуват своите празници. Нека мирът, смирението, състраданието и добротата в душите, съпътстват всеки един от нас .Нека в ежедневието си продължим да бъдем все така единни и мъдри. Да се обичаме и да си помагаме в трудни и радостни дни, както до сега. А за гостите на Белица искам да кажа, че при всяко тяхно идване ще намират Белица все повече и повече променена. С цялото сърце ви пожелавам преди всичко здрава, благодатна и щастлива 2018 година“. Програмата продължи с приветствие на Дядо Коледа , който както всяка година бе дошъл от далечна Лапландия с голям чувал подаръци за децата на Белица.
В традиционния конкурс за „Най-добре Коледно украсена къща”, съпроводен от парични награди и грамоти осигурени от община Белица , журито представлявано от заместник кметовете на общината : Сабит Гагъм , Иглика Аврамова и Красимира Мавродиева, определи първото място за богато украсеният дом на инж. Иван Богданов и д-р Лилряна Самарджиева. Второто място зае домът на Георги и Христина Зотеви , а две те трети места заеха къщите на сем. Васил и Величка Самарджиеви и Иван и Елена Георгиеви.
В конкурса „Моето вино е най-добро”, жури в състав : Председател – старши специалист хуманитарни дейности при общинска администрация Белица – Крум Попов и членове Александър Ваканов , който е и член на новосъздадения клуб в Белица – „ Млад винар – 2017“, както и опитният дегустатор Николай Лазаров, оцениха по достойнство произведените бяло и червено вино от майсторите винари на Белица . Те наредиха на първо място в конкурса за бяло вино Иван Мадолев, на второ място Георги Мадолев и на трето Александър Попов.
За червено вино отредиха първото място на Веселин Веселинов, второто място зае Иван Мадолев и третото място получи Костадин Зотев.