Камера на Живо от Центъра на Разлог

Концерт и представяне на книга в 11-я ден от лятна академия за изкуство в Разлог, откриват Международен пленер „Разложкото хоро“

koncertПродължават изявите на таланти от различни сфери на изкуството в Международната лятна академия за изкуство „Огънят на Орфей“. Досега майсторските класове на д-р Бинка Добрева, Николай Докторов и Пейо Пеев представиха свои импровизации и концерти, включвайки едни от най-популярните народни песни.

Днес от 17.30 ч. на малката открита сцена в парка на Разлог ще се проведе концерт за класически инструменти. От 18.30 ч. в Многофункционалната зала на НЧ „15.09.1903″ ще бъде представена книгата „Пианото и пианистът“, със специалното участие на проф Снежана Симеонова /автор/.

От 17 до 19 август, 18.30 ч. на Голямата сцена на читалището публиката ще може да се наслади на концерти на класовете по оперно пеене-Лилия Илиева, пиано-Татяна Левитина, Александр Звонов, цигулка-Мичо Димитров, Ана Весков, виолончело-Георг Баич, кларинет-Росен Идеалов, цугтромбон-Станислав Почекански, класическа китара-Цветан Стоянов и китарен ансамбъл-Стела Митева-Динкова.

На 20 август са заключителните изяви на талантите от Лятната академия „Огънят на Орфей“ 2016. От 11.00 ч. в Голямата зала на НЧ „15.09.1903″ ще се състои музикално матине с таланти от класовете по класически инструменти и оперно пеене. От 18.30 ч. в Изложбената зала на читалището ще бъде открита изложба на творчески клас по живопис с преподавател Иван Арабаджиев.

Финалният концерт и закриване на 10-то юбилейно издание на Международната лятна академия за изкуство Огънят на Орфей“ 2016 ще бъде от 19.00 ч. в Голямата зала на читалището в Разлог.

Днес в Разлог се открива Международен пленер „Разложкото хоро“.

Идеята е да бъдат изрисувани двустранно с акрилни бои 10 дървени плоски женски и мъжки силуети в човешки ръст, като върху тях се  изобразяват фолклорни мотиви, характерни за Разложкия край