Камера на Живо от Центъра на Разлог

Кресна пак на бунт

Отпадането на обещания ремонт и обезопасяване на главен път Е-79 в района на гр.Кресна и с.Долна Градешница вдига на протест отново жителите. Недоволството е заради полученото в кметската администрация решение на Областно пътно управление-Благоевград за отлагане ремонта.
Представителите на инициативния комитет начело с инж.Петър Олег Петров изразяват категоричното си несъгласие с премахването на легналия полицай и заявяват, че незабавно ще приканят гражданите за протести и цялата отговорност за това ще носи персонално Иван Кунев, директор на Областно пътно управление – Благоевград.
Това е станало след проведена среща на кмета на община Кресна Николай Георгиев с представители на Инициативния комитет за обезопасяване на главен път Е79 в района на гр.Кресна и с.Долна Градешница.
Срещата е била във връзка с отлагания месеци ремонт на изкуствената неравност на пешеходната пътека в гр.Кресна. Кметът е запознал членовете на комитета с намерението на АПИ, ОПУ Благоевград съоръжението да отпадне при предстоящия ремонт.
Напомняме, че гражданите на общината повече от две години отстояват по категоричен начин своите искания за обезопасяване на пътя, а основното сред тях беше поставяне на изкуствената неравност. Преди месеци на национално ниво бе обещано поставяне на изкуствени неравности на пътя, шумяща маркировка и други съоръжения.