Камера на Живо от Центъра на Разлог

Крос „Добринище” открива сезона на 20-ти май

Днес, 20 май 2017 г., колоездачите от Велоклуб „Добринище” ще открият сезона с едно любителско XC състезание. По дължината на маршрута участниците в кроса ще се насладят на местностите около туристическа база „Мочарата”, както и на горските пътища в 26 километровото пътешествие.

Състезанието ще започне с конференция в 9:00 часа в град Добринище, след което ще бъде даден старта на спортната проява.

Участниците ще стартират от град Добринище и ще продължат в посока туристическа база „Мочарата”, изкачвайки асфалтов път с дължина 10 километра в посока хижа „Гоце Делчев”, след което трасето продължава по горски път още 4 километра към „Мочарата”. Спускането започва по пътеки, които са от другата страна на старта. Спускането е с дължина 12 километра. Участниците ще финишират отново в град Добринище.Наградният фонд е в размер на 800 лв., предоставени от община Банско.
Участниците трябва да носят велосипедна каска и ръкавици (силно препоръчителни са и протектори за крака и ръце) и да притежават валидна планинска застраховка за периода на състезанието.

Източник blagoevgrad.eu