Камера на Живо от Центъра на Разлог

Крупен обир! Откраднаха 9 картини на Майстора

Девет картини на Владимир Димитров-Майстора са откраднати от частен дом в София, съобщиха от полицията. Кражбата най-вероятно е станала по време на празниците. За престъплението вече е подаден сигнал в МВР. За момента не се знае точната стойност на откраднатите платна. Те са били собственост на един от наследниците на известния художник.

Жилището, от което са откраднати деветте картини, се намира в къща на столичния булевард „Сливница“. Кражбата е заявена в Столичната дирекция на вътрешните работи вчера, тъй като тогава се е завърнал собственикът на жилището, който е племенник на Владимир Димитров-Майстора. Мъжът живее за постоянно в Унгария. Сигнала до него е подала жена, която е поддържала апартамента и е видяла, че е разбит.

Освен деветте картини на Владимир Димитров-Майстора, които са изчезнали, има и други предмети, които са откраднати, но към момента от СДВР не дават подробности за случая.Новината за изчезналите платна идва само дни, след като дарение от неизвестен благодетел в художествената галерия в Кюстендил се появи непозната картина на Майстора.

Източник: marica.bg