Камера на Живо от Центъра на Разлог

Кубрат Пулев стана европейски шампион с 12-рундова победа над Дерек Чисора

pulev35-годишният Кубрат Пулев стана европейски шампион по бокс в тежка категория след 12 рунда и победа по точки срещу британеца Дерек Чисора на гала-вечерта в Хамбург. Кубрат доминираше в мача, като само в два от рундовете Чисора имаше явен превес, а Кубрат на няколко пъти пропусна удобни моменти да нокаутира съперника, съобщава Novsport.com.

След 12-те рунда двама от съдиите дадоха предимство от 116:112 и 118:110 за Кобрата, а рефер от Швейцария пък видя предимство на Чисора със 115:113.
В крайна сметка Кубрат Пулев е шампион на Европа в тежка категория за втори път и продължава да преследва мечтата си за още един шанс за световната титла.

„Тази победа е за България! За всички българи, които бяха с мен тази вечер. България над всичко“, бяха първите думи на родната гордост в тежка категория след изключителната тактическа битка в „Баркликард арена“. 5000 българи в залата пяха химна, загърнати с българския флаг и празнуваха с шампиона.

Световният шампион Тайсън Фюри подкрепяше Чисора и коментира пред Нова телевизия преди мача, че ако Чисора победи, ще пият шампанско, но ако загуби – ще се прибере в хотела и ще пие една студена вода.

Нокаутирай Пулев и ще ти дам шанс за световната титла„, беше ясното послание на Тайсън Фюри към Дерек Чисора в съблекалнята.

Пулев обаче надделя и вече има 23 победи в 24 мача /12 с нокаут/.

И Кобрата, и Чисора бяха печелили вече европейския пояс преди този сблъсък. На 5 май 2012 г. в Ерфурт, Пулев нокаутира в 11-и рунд състезаващия се за Германия Александър Димитренко и се качи на върха на Стария континент. На 21 септември 2013 г. в Лондон Чисора победи Едмунд Гербер (Германия) и така прибра вакантната титла.

Източник Novsport.com