Камера на Живо от Центъра на Разлог

Култови фрази от шоуто на Стоичков в Стара Загора: Ако на някой му е студено, пускаме осветлението

Градусът на настроението по време на мача между приятелите на Стоичков и легендите на Барселона в Стара Загора бе на максимална степен. Емоциите около срещата родиха няколко култови фрази, като лидер в това отношение, естествено бе неподражаемият Димитър Пенев. Ето какво казаха Стратега от Мировяне и други участници в шоуто:

Ако на някой му е студено, ще пуснем осветлението

/Димитър Пенев/

Още малко подготовка и ще си готов за Индия

/Наско Сираков към Димитър Бербатов/

Дали ще победим? 100% ги бием тия мишоци. Вече съм дал точните указания. Всичко е готово

/Наско Сираков преди мача с легендите на Барса/
Със сигурност ще спечелим срещу Барселона, вече излезе Сираков, други също излязоха

/Емил Кременлиев по време на срещата/

А иначе 10 000 зрители станаха на крака за голмия Христо Стоичков на мача между неговите приятели и легендите на Барселона в Стара Загора. Грандиозното шоу бе предшествано от пожар в боровата гора над стадиона под Аязмото, но на стадиона бушуваше още по-голям пожар от настроение и емоции. Преди началото на срещата Ицо показа, че наистина е голям и направи голям жест към две пловдивски футболни легенди, които вече не са сред живите. Той подари специални фланелки на близките на Георги Славков и Аян Садъков – две емблематични имена на пловдивския и българския футбол.

След това зрителите видяха тракийски танци на игрището, изпълнени от професионален фолклорен ансамбъл „Стара Загора“. При излизането на терена, Стоичков взе микрофон в ръка и заяви: „Този празник е за вас! И за тези малчугани, дано един ден и те прославят България, както го направихме ние. Не забравям откъде съм тръгнал. И не забравям как преди няколко години ме аплодирахте тук, когато бях начело на Ловеч“..

После настана шоуто на терена, в което приятелите на Стоичков победиха легендите на Барселона с 3:2 в истински спектакъл с много усмивки. Победата на българския състав донесе Димитър Бербатов, който наниза хеттрик в мрежата на каталунците, демонстрирайки отлично взаимодействие с Мартин Петров. Стоичков пък записа по едно полувреме и за двата тима. Камата изведе нашите с капитанската лента, а след почивката стана капитан на бившите си колеги от „Камп Ноу“. Най-големият български футболист се отчете с едно попадение, дошло при добавка от дузпа във вратата на Стоян Колев.

Благодаря на хората в Стара Загора и на хората, които играха. Исках да дадем пример на децата в този спортен град, дал толкоа легенди на футбола ни, каза Ицо след мача.

Източник TrafficNews.bg