Камера на Живо от Центъра на Разлог

Лоша стрелба провали биатлонистите ни в Пьонгчанг

Лоша стрелба лиши българските биатлонисти от добро класиране в първия старт на Олимпийските игри в Пьонгчанг – спринта на 10 километра.

Красимир Анев сбърка два пъти на стрелбището и финишира 37-ми. Владимир Илиев се движеше отлично след първата стрелба, но сгреши цели 4 пъти от прав и остана 54-ти. Антон Синапов се класира на 56-та позиция с общо три пропуска на рубежа. Димитър Герджиков влезе в рунда 4 пъти и остана 81-ви, което не му дава право на участие в утрешното преследване.

Лошо се стече състезанието и за двамата доминатори през този сезон. Мартен Фуркад сбърка 3 пъти на първата стрелба от положение легнал и финишира на 8-мо място, а Йоханес Тингес Бьо пък е едва на 31-ва позиция с 4 пропуска в стрелбата.
Титлата грабна германецът Арнд Пайфер стреля без грешка в двете стрелби и измина трасето за 23:38.8 минути. Така той донесе второ злато за Германия в турнира по биатлон след титлата на Лаура Далмайер в спринта за жени вчера. Голямата изненада поднесе чехът Михал Кръчмар, който също беше безпогрешен на рубежа и с отлично ски бягане успя да завоюва сребърния медал. Доминик Виндиш от Италия завъртя една наказателна обиколка в хода на състезанието, но беше много бърз по трасето и грабна бронза

Източник TrafficNews.bg