Камера на Живо от Центъра на Разлог

Лош старт за Жоро Сеганов в тазгодишната кампания на италианската Суперлига

Разпределителят на националния ни волейболен отбор Геори Сеганов и неговият Биоси Индекса (Сора) допуснаха трета поредна загуба в италианската Суперлига. Сеганов и компания отстъпиха драматично вкъщи на Тайван Екселънс (Латина) с 2:3 (15:25, 13:25, 25:19, 25:23, 9:15) в среща от междинния 3-и кръг на шампионата, игран късно снощи пред над 2000 зрители.

По този начин Сора е на последното 14-о място временното класиране без нито една победа до момента и една единствена спечелена точка, с колкото е и 13-ия Вибо Валентия. В редовния 4-и кръг Сеганов и съотборниците му са гости на Бундже (Равена), с българския център Красимир Георгиев. Мачът е в неделя (29 октомври) от 19,00 часа българско време.
Роденият в Разлог Сеганов изигра цял мач и реализира две точки от блокада .Страхотен мач за Сора изигра сръбският диагонал Душан Петкович, който заби 32 точки (1 блок и 54% ефективност в атака), но и неговите усилия не помогнаха за успех. За тима на Латина друг сръбски диагонал Саша Старович реализира 18 точки (3 блока, 1 ас и 41% ефективност в атака), а Кристиан Савани и Габриеле Маруоти добавиха по 16 точки за победата.

Източник pirinsport.com