Камера на Живо от Центъра на Разлог

„Лудият“ Майк пак се провали в опита си да докаже, че Земята е плоска (ВИДЕО)

„Лудият учен“, който планираше да изстреля себе си в Космоса с домашно направена парна ракета, отново претърпя неуспех, в опита си да докаже, че Земята е плоска.

„Лудия“ Майк Хюз, шофьор на лимузина и самоук ракетен инженер, който вярва в конспиративната теория, че Земята е плоска, привлече вниманието на света за пръв път, когато обяви своя план да се изстреля с ракета, конструирана от самия него в домашни условия. С това си действие той искаше да докаже тезата си, като донесе неопровержимо доказателство, че планетата има форма на фризби, а не на сфера.

Снимки: Facebook

В събота (3 февруари) той отново застана под светлината на прожекторите с втори подобен опит, който обаче, също претърпя болезнен и зрелищен провал.

Телевизионният канал Noize TV, който трябваше да излъчва изстрелването на живо, в крайна сметка документира 11-минутния жизнен цикъл на събитието, завършило с нов грандиозен провал, при който ракетата така и не помръдна от стартовата площадка.

Планът на Хюз бе да се изстреля на 550 метра над пустинята в Калифорния и да направи снимки, преди да се спусне обратно към земята с парашут. С тези снимки, направени от височина, която може да бъде достигната от всеки, изкачил се на върха на небостъргач или на малка планина, той искаше да докаже тезата си, че планетата ни е плоска.
В публикувано видео в YouTube Хюз заяви, че провалът този път се дължи на дефектно бутало или изгорял пръстен. За да установи истинската причина, а не да се осланя на догадки, самоукият ракетен инженер ще трябва първо да изчака творението му да се охлади, за да може да го отвори и разгледа по-подробно.

По думите му дефектът налага полетът да бъде отложен, но има шанс той да бъде осъществен още тази седмица.

Първият опит, с който конспиративният теоретик привлече вниманието към себе си, претърпя провал през есента на 2017 година заради спорове с властите, които откриха куп нарушения от страна на Хюз. Тогава Бюрото за управление на земите предвиди, че ракетата му ще се разбие върху обществена земя.

Снимки Архив: АР / БТА

Но първият му полет в пределите на атмосферата, който също бе грандиозен и зрелищен неуспех, беше регистриран още през 2014 година. Тогава Хюз се отърва само с леки наранявания и с няколко дни, изкарани в болницата.

„Не вярвам в науката. Ще затворя вратата на тази кръгла Земя“, бяха думите, които Хюз изрече миналата година, точно преди излитането на ракетата му да бъде отменено.

Сега той отново се провали, но този път причината бе техническа и може да струва доста пари на Хюз, който е похарчил около 17 000 евро за построяването ѝ сегашната ракета.

Според някои американски медии, настоящият неуспех може да сложи кръст върху плановете на 61-годишния ексцентрик да докаже, че Христофор Колумб много се е объркал и Земята е плоска като тепсия.

Източник TrafficNews.bg