Камера на Живо от Центъра на Разлог

Лятната академия за изкуство – „Огънят на Орфей”, в Разлог, стартира от утре

ogunyatnaorfei201610 години Международна лятна академия за изкуство „Огънят на Орфей“ ще завладее Разлог от 6 до 20 август. Събитието се провежда под патронажа на Министерството на културата, а организатори са Фондация „Огънят на Орфей“, oбщина Разлог и Народно читалище „15-ти септември 1903″- Разлог.

В рамките на две седмици ще бъде предоставена възможността за изява и обучение на млади таланти от различни страни с преподаватели на международно ниво. Ще има майсторски и творчески класове по оперно пеене, универсално пеене, народно пеене, цигулка, пиано, класическа китара, театър и пантомима, творчески литературен клас, творчески клас по живопис и други. Преподаватели в тях ще са от България, Русия, Сърбия, Австрия и Холандия.

Музикалните майсторски класове по традиция завършват с публични изяви, като на тях младите таланти демонстрират наученото.

Лятна академия за изкуство „Огънят на Орфей“ е творчески и фестивален форум на утвърдени творци, педагози и млади хора от България и Европа. Целта е да помага на млади таланти по пътя на творческото им израстване.

За пръв път Община Разлог прие да бъде домакин на събитието през 2013 година