Камера на Живо от Центъра на Разлог

Магистратите в Разлог глобиха англичанин с 1000лв. за нерегламентирана туристическа дейност

Англичанин ще плати санкция от 1000 лева, след като съдът в Разлог потвърди наказателното постановление на кмета на община Банско Георги Икономов.

54-годишният чужденец С. Д. извършвал туристическа дейност незаконно. При извършена проверка на 11.08.2015 г. към 15,30 часа в къща в Банско, стопанисвана от нарушителя, комисия от общински служители установила, че се настаняват туристи в обекта, без обектът да е категоризиран от общината. В момента на проверката е имало трима туристи. Затова кметът наложил административно наказание „глоба“ от 1000.00 лв. за нарушението.
Собственикът обжалва наказанието пред съда в Разлог. Магистратите са категорични, че лице, извършващо туристическа дейност в туристически обект, е длъжно да предоставя туристически услуги в категоризиран туристически обект или в обект, на който е издадено временно удостоверение за открита процедура за категоризиране. Безспорно установено е по делото, че към момента на проверката в туристическия обект е извършвана туристическа дейност и жалбоподателят, стопанисващ обекта, не е притежавал удостоверение за категория на процесния обект.

Решението подлежи на обжалване с касационна жалба в 14-дневен срок от получаване на съобщението от страните пред Административен съд-Благоевград.