Камера на Живо от Центъра на Разлог

Майката на изоставения абитуриент с предложение за работа, съученичка го обвини в лъжа и заплахи

1balИсторията на абитуриента Кристиан Неделчев от столичната Втора Английска гимназия, който се бе отправил към бала си с метро, разтърси цяла България. Тази сутрин в „Здравей, България“ по Нова Тв бе излъчен репортаж с момчето, което откровено сподели, че семейството му е в изключително затруднено финансово състояние и дори са се принудили да изтеглят кредит, заради невъзможността да си плати сумата от 150 лв. за кандидат-студентските такси.

Веднага след излъчването с екипа на предаването се свърза бизнесмен, който предлага да назначи майка му на работа в своята компания за професионално почистване:
„Здравейте, казвам се Даниел Бачорски. Управител съм на една от най-големите компании за почистване у нас. Изписвам състраданието си спрямо ситуацията с г-жа Гатева и сина й. Неприятен е моментът на истината, а именно че такива случаи има много. Винаги се стараем да помагаме на наши служители в нужда и тук ще предложа помощта ни. Нека госпожата се свърже с мен на 0882 80 ** 75 и да се представи и това, което мога да предложа е постоянна работа и сигурно и навременно заплащане.“
Съдбата му е тежка, баща му е починал от рак, когато е бил едва на 8 годинки, а майка му до скоро е работила в НОИ, но сега е безработна и едва се издържат.

В същото време съученичка на абитуриента Кристиян го обвини в лъжа и заплахи. Тя твърди, в своя фейсбук профил, че той тайно записвал какво си говорят в час и ровел в личните вещи на класната:

„Да, това момче е от моя клас. Да, нямаме добри отношения с него, защото той сам го направи така. Нашият клас видя, че има проблеми, и го толерираше безкрайно, помагаше му с всичко, което ни помоли, а за отплата получавахме заплахи, че ще бъдем съдени, тайно записваше какво си говорим в час и ни заплашваше с медиите, ровеше в личните вещи на класната и отправяше заплахи към нея, че ако не завърши с хубави оценки, ще бъде уволнена.

Въпреки това му поехме му куверта за изпращането и още какво ли не, когато ни каза, че няма възможност. Тази статия е лъжа. Попитал всички да го закаарт??? МОЛЯ? Мен и всички от класа, с които говорих, не ни е попитал. Щяхме да го закараме, повярвайте ми, колкото и да не са ни добри отношенията с него.

Докога тая държава се храни само със статиите на медиите? Ще си седим все на дъното. Събудете се, хора!!!“

Ето това написа Лиа Катерова в своя профил във Фейсбук. Тази история с „момчето със сивия костюм“ започна лавинообразно да набира скорост и да взима неочаквани обрати. Истината е някъде там…

Източник TrafficNews.bg