Камера на Живо от Центъра на Разлог

Майки замеряха с яйца и тоалетна хартия сградата на НФСБ

Протест на майките на деца с увреждания се проведе вчера вечерта пред централата на партията на Валери Симеонов – НФСБ. Сградата беше „обстреляна“ с тоалетна хартия и яйца, предаде Нова телевизия.

Въпреки извиненията, които поднесе вицепремиерът Валери Симеонов към обидените от изказването му за „тези уж болни деца“, в 17.30 ч. пред Министерския съвет отново се събраха около 100-150 протестиращи. Те настояха Симеонов да поеме политическа отговорност за думите си и заявиха, че не искат извинения, а оставка. Затова и продължиха да искат оставката на вицепремиера под прозорците на неговата партия.

Минути преди 19 ч. протестиращите тръгнаха от Министерския съвет към Орлов мост и движението по бул. „Цар Освободител“ беше затворено до ул. „Раковски“.Сред хората, които минаха край протеста, се появиха и мнения, че трагедията на майките на деца с увреждания се използва за политически цели: „Целта на всичките тези неща е да се свали правителството, но на българина му е къса паметта, българинът забрави, когато БСП и ДПС ограбиха държавата и цялото това нещо те сега го искат обратно.“, съобщи БНР.

Източник: fakti.bg