Камера на Живо от Центъра на Разлог

Малдивите въвеждат такса за излитащите от страната

Нова такса ще се събира от всички, местни и туристи, напускащи Малдивите със самолет от 1 януари 2022 г. Тя ще замени съществуващата досега „такса за обслужване на летището“, която е в размер на 25 долара.

Новото плащане ще се събира в американски долари и ще се събира от пътниците на всички летища в страната. Размерът на сумата ще зависи от националността на пътника и от класата, в която пътува.

Местните ще заплащат по-ниски такси от тези в първа и бизнес класа, а най-много ще се таксуват притежателите на частни самолети.

За пътуващи в икономична класа таксата ще е 30 долара (12 долара за граждани на Малдивите).За пътуващи в бизнес класа – 60 долара.

За пътуващи в първа класа – 90 долара.

За частни самолети – по 120 долара на пътник.

Таксата ще се събира за всички пътници на възраст над 2 години и ще се начислява към цената на самолетния билет. Така на туристите няма да им а се налага да я заплащат лично, но това се очаква да доведе до увеличение на цените на билетите до Малдивите.

Отделно от това от всички излитащи от главното летище на Малдивите – Белана на главния остров Мале, ще се събира допълнителна „такса за развитие“ в размер на 25 долара.

Източник: Информационна агенция „КРОСС“

Последвайте ни: