Камера на Живо от Центъра на Разлог

Малката Каварна с нов къмпинг заради рок фестивал в началото на юли

С безплатни паркинг и къмпинг привлича феновете на рока разложкото село Елешница. Тук и тази музика е на мода, а не само фолклорът. Дори другоселците са кръстили селището Малката Каварна.

Младите хора в населеното място не щадят сили и енергия, за да организират рок фестивал. Първата проява била в далечната 1988 г. После няколко пъти е прекъсвано събитието и отново възстановявано. „За последно го възродихме през 2012 г. Сега ще правим шести пореден рок фестивал. Той ще се проведе на 7 и 8 юли /петък и събота/. Организацията хич не е лека, но усилията си струват“, твърди кметът на Елешница – Сашо Мицин.

Събитието, което води тук хиляди меломани, ще е в местността Степанови ливади, където ще бъде обособен безплатен паркинг, удобен и за каравани. Ще има и къмпинг, където може гостите да опънат своите палатки. Входът за всички е свободен. В близост до сцената има басейн с минерална вода, тенис игрище, ще има много скари и бира.

„Ще има денонощен кетъринг, ще поставим химически тоалетни. Очакваме и много чужденци от региона, най-вече от общинския център Разлог и близкия курорт Банско. Селото ни е своеобразен оазис на рока, изпълнителите вече ни познават и с радост участват в нашия фестивал“, твърди кметският управник.
В двете вечери на феста младежки групи ще подгряват публиката. Фенове на рока ще видят на живо рок бандите от София и Перник – „METALWINGS“, „SEVI“, „INNERGLOW“, „GpoinT“ и „HUMANITY MAY SINK“, които ще забият здраво на сцената на шестото издание на „Рок Елешница“.

Източник standartnews.com