Камера на Живо от Центъра на Разлог

Малко мече и 17-годишна мечка пристигат в Парка край Белица

Очакваме при нас да пристигнат още едно малко мече и 17- годишна мечка. Това каза за Радио „Фокус“ – Пирин Васил Мадолев, ръководител – екип в Парк за танцуващи мечки – град Белица.

По думите му по- възрастната мечка е танцуваща. „Тя е била с вериги и синджири на носа и мечката ще остане за постоянно при нас. Новата обитателка е на средна възраст за мечка или по- точно в разцвета на силите си“, каза Мадолев.

Той уточни, че малкото мече ще остане временно, че му трябва голямо пространство, а то на този етап е предоставено на мечето Рику.

„Мечето, което очакваме ще замине за нашия парк в Германия. Поради фактът, че ние малкото мече Рику го поставяме само в сектор, ако дойде още едно малко, ние нямаме достатъчно свободно пространство, което да му осигурим, за да бъде само. Все пак според темперамента и държанието му ще преценим и ще бъде събрано с други мечки, но за момента няма как да приемем още едно малко мече“, каза Мадолев.
Той каза още, че 17- годишната женска мечка ще бъде настанена в парка, в сектор с още шест женски мечки, като преди това в един стадии тя бъде в едно по- малко заграждение, което се намира в по- големия сектор.

„Всекидневно по време на хранене и почивки тя ще може да се вижда с другите мечки, а след като премахнем заграждението, тя ще си остане с тях. Просто трябва да има известно време, за да свикне“, каза Мадолев.