Камера на Живо от Центъра на Разлог

Малчугани садиха планински ясен в Банско

„Седмицата на гората” бе отбелязана и от детските градини в Банско. Всички 12 детски групи към Детска градина „Здравец”, община Банско, засадиха 12 фиданки от планински ясен. За целта техните учители бяха провели обучение как се засажда дръвче и какви грижи трябва да бъдат полагани, за да израсне голямо, а децата от всяка група обещаха да ги поливат редовно.

Примерът на децата от детските градини бе последван и от възпитаниците на СУ „Неофит Рилски”- гр. Банско. Учениците от IV „а” клас, с класен ръководител г-жа Диана Геджева, засадиха спечелените преди Коледа дръвчета от конкурса “Когато станем 100 по 100, ще засадим гора“. Разпределени по групи и със съдействието на специалистите към отдел „Озеленяване” на Общинска администрация Банско, учениците засадиха фиданки на бял бор и дъб в двора на училището.
С тази инициатива децата от Банско станаха част от 93-то честване на „Седмицата на гората”, стартирала като празник на залесяването през далечната 1925 г. Тази година кампанията протича под мотото „Гората е живот”.

Източник E79 News