Камера на Живо от Центъра на Разлог

Маратонки Адидас: подходящи за всички видове спорт

Безспорно един от най-големите гиганти в спортната индустрия е немският бранд, водещ името си от неговия създател Ади Даслер, а именно Adidas. Със сигурност няма да сгрешите, ако изберете спортен екип на този бранд, без значение от естеството на спорта. И разбира се, ако завършите цялостния аутфит с подходящи за целта маратонки адидас.

Какво точно имаме предвид под подходящи за целта? Става въпрос за това, че спортните обувки трябва да са съобразени със спорта, който планирате да практикувате с тях. Има значение дали ще купувате маратонки Адидас за тичане, туризъм, тенис, баскетбол, футбол или какъвто друг спорт се сетите, защото за всеки един от тях моделите са различни.

Така например ако са ви нужни маратонки Адидас за бягане, е нужно да заложите на модел с мрежа, за да дишат стъпалата ви, стабилен грайфер и мека подметка, както и леко извит в горната част при пръстите.

Ако пък си търсите спортни обувки за туризъм, то непременно изберете модел, който е от здрава материя и не пропуска вода, също така е стабилен и едновременно с това лек, не на последно място: с подметка, осигуряваща сцепление при мокри и хлъзгави повърхности.

Вероятно сте запознати и с обувките за футбол или т.нар. бутонки. Отличителна при тях е подметката, която осигурява отлично сцепление на терена, без значение дали става въпрос за трева, или за цимент.

Обувките за тенис до голяма степен наподобяват обувките за тичане, но все пак има някои съществени различия между двата модела. Общото между тях е, че тенис маратонките също имат подсилена предна част, често съдържат мрежа в състава си и не на последно място: изключително леки са. Последното не е изненада, имайки се предвид, че тенисът е спорт, свързан с доста движение по терена, поради което е от особена важност човекът, който ги носи, да се чувства удобно и да не мисли за евентуална тежест в краката си.

И макар че в горните редове изброихме няколко вида спорт, считаме за нужно да отбележим, че маратонки Адидас можете да носите и в своето ежедневие. Различните модели се комбинират отлично както с деним, така и дори с рокли, ако сте дама и си падате по смели комбинации.